Média megjelenések

HR Portál: Hogyan készülj fel egy karrierváltásra?

“Embert próbáló éven vagyunk túl, mely mindannyiunk életét felbolygatta. A gazdasági helyzet rövid időn belül megváltozott, sokan leépítés áldozataivá váltak, míg mások kényszerítő körülményektől függetlenül döntöttek úgy, hogy karrierváltásba kezdenek. Akármilyen ok húzódik meg a háttérében, a váltás mindig bonyolult, lelkileg is megterhelő folyamat. Vannak azonban lépések, amikkel könnyebben véghezvihető, vélekedik dr. Kundrák Villő karrier tanácsadó.”

 

HR Portál: Így találd meg a hivatásod!

“Mielőtt kiválasztjuk a megfelelő albérletet, hány másik lakást járunk be? Vagy társunk megtalálása előtt mennyi emberrel ismerkedünk? A pályaválasztás viszont olyan, mint amikor az étteremben az étlapról választunk. A hosszú listából, kevés információ alapján, jó időre csak egyszer ikszelünk. Kundrák Villő HR szakember útravalója diákoknak és szüleiknek.”

 

Jog és Pszichológia: „Az eddigi életemet a tökéletesség jellemezte, ezért nem maradt időm a lényegre” – A kiégés folyamata

“Napjaink teljesítményorientált világában annyi nyomás nehezedik az emberekre, mint talán az eddigi idők során még sosem. Az állandó túlhajszoltságnak viszont ára van, ami egy idő után senkivel sem kivételez. Határaink folytonos feszegetése idővel kimeríti elménket, és kiégéshez vezethet.  Lássuk, mi áll ennek a jelenségnek a hátterében! Melyek a kiégés fázisai? Milyen tünetek jellemzik ezeket a szakaszokat, és miként tudunk tenni ellenük? Dr. Kundrák Villő és Temesvári Ádám írása.”

 

24.hu Új folyóirat indul

“Közérthetően foglalkoznak majd jogi és pszichológiai témákkal a hétvégén debütáló Jog és Pszichológiában. A június 19-étől induló, a www.jogespszichologia.hu címen jelentkező Jog és Pszichológia online folyóirat célja, hogy mindenki számára elérhetővé tegyen olyan fontos tudnivalókat a jog, a pszichológia és a mediáció témakörében, amelyeket kizárólag költséges ügyvédi tanácsadás vagy mediációs eljárás során lehetne megszerezni. Nyilatkozta a folyóiratot alapítóként és főszerkesztőként jegyző Dr. Kundrák Villő. A Jog és Pszichológia olvasói számára a jogi szakzsargon helyett közérthető cikkeket, valamint elismert szakemberekkel (többek között Bagdy Emőkével, Feldmár Andrással vagy Landes Judittal) készített interjúkat ígérnek.”